Kunnallisvaalit 2012

Olen ehdolla syksyn 2012 kunnallisvaaleissa Helsingin kaupunginvaltuustoon SKP:n listoilla numerolla 328. Joukkoon kuuluu kommunisteja, Vapaiden Ja Radikaalien Demokraattien väkeä, sekä sitoutumattomia asukasaktiiveja.

Kuva: Toivo Koivisto

Vaaliteemoja on kolme:

  1. Maksuton joukkoliikenne
  2. Avointa koodia kaupunkiin
  3. Nuorten mielenterveyspalvelut kuntoon

Maksuton joukkoliikenne

Helsinkiin tulee saada seuraavien neljän vuoden kuluessa maksuton joukkoliikenne. Se rahoitetaan ruuhkamaksuilla, ja vuoroja kehitetään niin, että yhä harvemman tarvitsee käyttää omaa autoa paikasta toiseen siirtymiseen. Tämän myötä voidaan myös haudata kalliit keskustatunnelihankkeet, ja käyttää säästyvät rahat joukkoliikenteeseen.

Yötaksa poistuu, tarkastusmaksut ja pummilla matkustamisen ongelmat häviävät, ja rahaa jää vielä ylikin. Toimiva joukkoliikenne on pakko toteuttaa, koska lähivuosina valmistuvien uusien asuinalueiden myötä paineet paikasta toiseen liikkumiseen kasvavat huomattavasti, ja seurauksena on valtavia ruuhkia, mikäli yksityisautoilua ei vähennetä.

Avointa koodia kaupunkiin

Miksi kaupunki tuskailee yksityisiltä yrityksiltä tilattujen, huonosti toimivien järjestelmien kanssa? Sehän voisi perustaa oman ohjelmointiyksikön, jonne palkattaisiin osaavaa väkeä toteuttamaan juuri sellaisia järjestelmiä, joita kaupunki ja kaupunkilaiset kaipaavat. Lisätään soppaan vielä meidän vaatima lähidemokratia, ja tuloksena on kaupunginosakohtaisesti räätälöityjä sovelluksia asukkaiden tarpeisiin!

Helsingin kaupunki on avaamassa datavarantonsa, mikä on tietenkin todella mahtava juttu! Nyt on syytä olla tarkkana, että datasta on mahdollisimman paljon hyötyä tavalliselle kaupunkilaiselle. Ehdotankin, että kaupunki palkkaa työntekijöitä, joiden tehtävänä on auttaa kaupunkilaisia data-aineiston käsittelyssä. Tällälailla muutkin kuin über-nörtit (tai über-nörttejä palkanneet suuret yritykset) hyötyvät datan avaamisesta.

Nuorten mielenterveyspalvelut kuntoon

Eihän siitä ole vielä vuottakaan, kun SKP:n ja Helsinki-listojen aloitteesta nuorten kulttuuripaja ELVIS säästyi lakkautukselta – ja hyvä niin. Uskon silti, että pystymme parempaan. Nuorten mielenterveyspalvelujen järjestäminen on kunnan vastuulla, ja Helsinki on rikas kaupunki.

Muualla Suomessa tilanne on lohduttomampi, kun hallitus leikkaa jatkuvasti kuntien valtionosuuksia. Tästä aiheesta olen tehnyt biisin, ja olen edelleen sitä mieltä, että tämän paremmin en osaa asiaa sanoa, joten kuunnelkaapa tuosta:

Lisää ajatuksia

Kirjoittelen tuonne Politiikka-kategoriaan aina ehtiessäni. Sieltä löytyy myös vanhempia tekstejä eri yhteyksistä.

Vieläpä ajatuksiani voi lueskella eri vaalikoneista sitä mukaa kun ennätän vastailemaan. Alla lista:

Sanottavaa?

Minuunhan saa toki ottaa yhteyttä Facebookissa, Twitterissä, sähköpostitse, palautelomakkeella tai vaikka allaolevan kommenttiboxin kautta.

Aatetovereita

Jos minun jutut tuntuu fiksuilta, niin kannattaa vilkaista muutaman itseäni vielä fiksumman tyypin blogia: