Meneekö ääni hukkaan?

Tein tänä aamuna vaalikoneen. Tulokseksi tuli, että minun pitää äänestää Asukkaiden Helsinki -listaa. En tiedä yllättääkö se postauksiani seuranneita. Niin kuitenkin myös tein, Kallion virastotalolla, ja tuntui hyvältä.

Aina toisinaan joku sanoo sosiaalisessa mediassa, että ei kannata äänestää ehdokasta pieneltä listalta, kun ei voi olla varma läpimenosta. Silloin menee ääni hukkaan, kuuluu logiikka.

Jos ollaan johdonmukaisia ja jatketaan tällä linjalla, niin hukkaan menee myös ääni, jonka antaa suuremman puolueen tuntemattomalle ehdokkaalle: hän ei pääse valtuustoon, ja ääni hyödyttää jotakuta muuta.

Entä, jos äänestät puoluetta, joka ajaa sinulle tärkeää asiaa? Entäpä, jos puolue ei yrittämisestä huolimatta saa asiaa edistettyä? Meneekö ääni myös silloin hukkaan?

Oma asiansa ovat tietysti ehdokkaat, jotka menevät heittämällä läpi, mutta tekevätkin sitten ihan muuta kuin mitä piti: luvattiin puolustaa kaupunkiluontoa, päädyttiinkin kannattamaan yleiskaavan valtavaa lisärakentamista. Luvattiin toimia mummojen puolesta, päädyttiinkin kannattamaan jättiterveysaseman rakentamista.

Jos haluat äänestää varmaa läpimenijää, suosittelen sinulle Kokoomuksen kärkiehdokkaita. Heitä äänestämällä mikään ei muutu. Mutta se ei varmaankaan ole äänen hukkaan heittämistä. 🤷

Minä olen aina äänestänyt sillä periaatteella, että nykymeno ei miellytä. En kannata sitä, millaista Helsinkiä johtavat puolueet nyt ovat rakentamassa. Minun mielestäni kehityksen pitäisi mennä ihan toiseen suuntaan. Haluan muutosta, ja siksi äänestän muutoksen puolesta. Eikä kertaakaan ole vielä ääni mennyt hukkaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *