Miksi äänestän Asukkaiden Helsinki -listaa

Eilisen postaukseni lukeneet jo tietävätkin, että näissä kuntavaaleissa aion äänestää Asukkaiden Helsinki -yhteislistaa.

Keskeisin syy on minua sylettävä kaupunkisuunnittelun linja. Vaarassa Helsingissä ovat paitsi viheralueet, myös kauniit vanhat rakennukset ja kulttuurihistoriallisesti arvokkaat ympäristöt.

Toinen syy on suunnitelma lähiterveysasemien lakkauttamisesta ja keskittämisestä jättiterveysasemiin. Kalasataman terveysasemauudistus oli täysi farssi, ja fiksu oppii virheistään. Oppiiko Helsinki?

Kolmas syy on palveluiden jatkuva alibudjetointi. Kaupunginjohtaja tekee budjettipohjan, joka on alimitoitettu. Sen jälkeen puolueet vääntävät budjettia vähän vähemmän alimittaiseksi, ja jokainen esittelee tuloksen omille äänestäjilleen voittona. Tosiasiassa yksissä tuumin hyväksyttiin vain vähän pienemmät leikkaukset. Tuloksena on budjetti, jossa on liian vähän rahaa palveluihin. Ja joka vuosi kaupunki tekee satoja miljoonia euroja ylijäämää: siis kerää enemmän rahaa veroina ja maksuina kuin palveluihin kuluu.

Näin tapahtuu jopa koronavuonna. Ihmettelen, mihin näitä ylijäämiä oikein hillotaan?

Tiivistettynä: äänestän asukkaiden Helsinki-yhteislistaa, koska ketuttaa, ja koska haluan kanavoida ketutukseni jotenkin rakentavasti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *