Lähden ehdolle eurovaaleihin

Olen päättänyt lähteä ehdolle eurovaaleihin, ja seuraavassa kerron miksi.

Pitämäni puhe videolla.

Jos haluat äänestää EU:n nykyistä kauppapolitiikkaa, TTIP-sopimuksen uutta versiota ja muita epädemokraattisia sopimuksia vastaan, unohda oikeistopuolueet. Niillä ei ole näyttöä mistään toiminnasta tai teoista kauppasopimuksia vastaan.

Jos haluat äänestää EU:ta vastaan, unohda eduskuntapuolueet. Niistä jokainen kannattaa EU:ta. Myös persut, joiden puheenjohtaja on viettänyt suuren osan päättyvästä vuosikymmenestä Brysselissä EU-parlamentin hommissa, ja hyväksynyt siellä nykyisen EU:n rakenteet ja epädemokraattisen politiikan.

Jos olet kyllästynyt kuuntelemaan löysää puhetta taloudesta, kun itsellä on rahat loppu, tässä on vaihtoehtosi.

Ja jos haluat viedä jonkun ekonomin, ministerin tai komissaarin saunan taakse, harkitse vielä hetki ja kuuntele, mitä mulla on sanottavaa. Takaan, että se ei ministeriä miellytä enempää kuin omakaan suunnitelmasi, mutta on paremmin linjassa kansainvälisten ihmisoikeussopimusten kanssa.

Minulla on kuusi vaaliteemaa, ja ne ovat seuraavat:

  1. Suomessa on EU-maiden keskitasoa alhaisempi pääomiin kohdistuva verotus. Porvarit eivät siis maksa verojaan. Lisäksi EU:n verosopimukset mahdollistavat laajamittaisen veronkierron täysin laillisesti.
  2. EU:n kauppapolitiikka uusiksi. Ei TTIP:tä eikä yritysten etuoikeuksia, vaan säännöt suuryhtiöille ja suurpääoman valtaa rajattava
  3. Suomen on yksipuolisesti irtauduttava EU:n vakaus- ja kasvusopimuksesta ja muista talouskurisäännöistä, kuten julkisvelan ja julkisen alijäämän tavoitteista
  4. Linnake-Eurooppaa vastaan. Turvapaikanhakijoiden asiallinen kohtelu ja kehittyvän maailman auttaminen eikä päälle sylkeminen!
  5. Viimeksi kriisin iskiessä pelastettiin pankit veronmaksajien rahoilla. Uuden laman iskiessä samaa virhettä ei saa toistaa. Jyrki Kataisen ”niskalenkki markkinavoimista” tehtiin veronmaksajien rahoilla, ja siinä lähti ilmat pihalle juuri veronmaksajilta itseltään, ei suinkaan finanssikapitalisteilta.
  6. EU:n tilalle demokraattinen yhteistyö ja työväen Eurooppa. Stop uusliberalismi! Minä uskon häpeilemättä kansalaisliikkeiden voimaan. En pelkästään niiden, jotka heittää kakkuja pankkiirien naamalle tai muuta makeaa herkkua herrojen niskaan, vaikka sitäkin saisi käydä useammin. Vaan myös niiden, jotka tekevät väsymättä töitä paremman Euroopan ja maailman puolesta. Mielenosoituksista, barrikaadeilta, tylsistä seminaareista ja värittömistä adressikeräyksistä, niistä laajapohjaisista kansanliikkeistä, joille liberaalit aktivistit tuhahtelevat, syntyy toisenlainen Eurooppa.

Mitä vielä odotat? Tule mukaan kampanjan tukijaksi ja symppaajaksi. On aika laittaa porvarit maksamaan!

Jos haluat tukea tai sympata, laita mulle sähköpostia: heikki.ketoharju at iki.fi tai pistä viestiä jonkun somekanavani kautta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.