Sote-teatteria

Jaa että hallituskriisi? Nyt taisivat toimittajat nielaista politiikan pintavaahdot sellaisinaan.

Ei kai nyt oikeasti hallitus tällaiseen kaadu, vaan kyseessä on poliittinen näytelmä, jonka avulla käydään kamppailua varsinaisista asiakysymyksistä. Ja ei kai nyt oikeasti kyse ole vain alueiden määrästä, vaan tosiasiassa käydään kamppailua siitä, paljonko yksityistetään.

Kokoomus ja sen taustaväki himoitsee varmasti niin sote-palveluja kuin myös terveydenhuoltoon liittyvää miljardien omaisuusmassaa yksityisiin käsiin siirrettäväksi. Vähemmän alueita – helpompi yksityistää. Enemmän sote-alueita tarkoittaa valtaa lähempänä ihmisiä ja sitä kautta enemmän demokratiaa. (Ruotsalaista kitaristia Yngwie Malmsteenia lainaten: more is more!) Enemmän alueita myös tarkoittaa useampaa kamppailua siitä, kuka terveydenhuollon jatkossa järjestää, ja kenen käsiin joutuvat kiinteistöt ja laitteet. Ja mikäli ei kamppailua käydä, on voittaja selvä jo ennalta.

En yllättyisi, jos sopu löytyy sitä kautta, että Kokoomus saa lupauksen laajemmasta yksityistämisestä ja Keskusta useampia sote-alueita. Nyt kyse onkin siitä, hyväksytäänkö Kepu- ja PS-kentässä, että jatkossa myös sairaiden ja vaivaisten hoitaminen on yhä useammin tuottavaa liiketoimintaa.

Ja mitä kriisiteatteriin tulee: ennemmin teatteria kaikelle kansalle kuin kabineteissa kuuhkailua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *