Diakoniatyöntekijöitä tapaamassa

Kävin viime torstaina diakoniatyön keskustelutilaisuudessa. Tilaisuus oli mainio, ja päättäjät saivat kuulla konkreettisia esimerkkejä siitä, millaista on heikko-osaisten elämä Helsingissä. Toivottavasti mahdollisimman moni muistaa esiin nostetut asiat myös myöhemmin tänä vuonna, kun asioihin olisi valtuustossa tai muualla mahdollisuus vaikuttaa.

Kirkko ja Kaupunki -lehti on tehnyt tilaisuudesta jutun, ja se löytyy heidän verkkolehdestään. Artikkelissa on paljon katkelmia diakoniatyöntekijöiden kertomuksista, ja valtuutetuilta on otettu lähinnä joitain kommentteja – mikä onkin hyvä ratkaisu.

Itse nostin esille sen, miten Helsinki on tehnyt viime vuosina toistuvasti voittoa. Vuonna 2013 tulos oli jälleen plussalla toistasataa miljoonaa. Esimerkiksi toimeentulotukihakemusten käsittelyaikoja voisi nopeuttaa parantamalla sosiaali- ja terveysviraston resursseja.

Samoin aloite päihteettömästä päivätoimintakeskuksesta Itä-Helsinkiin on mielestäni hyvä. Kenties tällaisen toiminnan voisi aloittaa sote-viraston ylläpitämien asukastalojen yhteydessä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *