Hallituksen sallimaa

Kun pari päivää sitten sosiaalinen media sydämistyi aikeista rajoittaa oluen myyntiä ja mainontaa, pääsi taas kansa valittelemaan, miten täällä Suomessa kielletään kaikki, ja ne siellä eduskunnassakin vain keksivät uusia tapoja rajoittaa toisten elämää. Välillä saisivat salliakin jotain. Ajattelinkin nyt näiden kommenttien innoittamana tehdä pienen listauksen asioista, joita hallitus on sallinut. Positiivisuutta peliin!

Liikevoitot. Hallitus salli suurempien voittojen tekemisen alentamalla yritysveroa. Veron roima alentaminen keskellä lamaa oli kaunis ele yritysten suuntaan, ja sellaiseksi se jäikin, kun Valtiovarainministeriön arvioissa todettiin toimen työllistävä vaikutus vaatimattomaksi.

Huonompi hoivatyö. Yritysveron alentamisen jälkeen viime syksynä sovittiin lukuisasta määrästä erilaisia rakenteellisia uudistuksia – siis leikkauksia ja huononnuksia. Hallitus mm. salli vähemmän koulutettujen hoitajien käyttämisen hoitotyössä ja ympäristövalvonnan rajoitteiden purkamisen. Pois vaan turha holhoaminen!

Hallintarekisterit. Ulkomaisia sijoituksia on mahdollista kierrättää hallintarekisterin kautta ja tällälailla piilottaa henkilöllisyytensä sekä kiertää verot. Tämä uudistus on vielä vähän kesken, sillä toistaiseksi suomalaisilta tileiltä on sijoitukset tehtävä omalla nimellä. Kukkahattu-holhoajat arvatenkin asialla.

Lisäydinvoima. Fennovoiman ydinvoimalahanke pyhäjoella pysähtyi tässä taannoin, sillä luvan saaneisiin suunnitelmiin tuli jälkeenpäin tulenarkoja muutoksia. Nyt tarvittaisiin uusi lupapäätös, mutta osa hallituspuolueista pitää sitä hallitusohjelman vastaisena. Johtavat hallituspuolueet sen sijaan uskovat hankkeeseen, ja miksipä ei? Pienet muotoseikat eivät saa haitata silloin, kun puhutaan ydinturvallisuudesta!

***

Taannoin ltalehti valisti meitä, että kansan keskuudessa lisääntyneet terveyserot eivät suinkaan johdu kasvaneista tuloeroista tai hallituksen terveyspalveluihin tekemistä leikkauksista, vaan negatiivisesta asenteesta. Toivottavasti oheisen listauksen nami-nami -positiivinen sävy auttaa osaltaan terveyserojen kaventamisessa. Sillä toivoahan aina saa.

Kuva kukista ja kornista runosta
Ajatelkaa positiivisesti hei!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *