Hirvisaaren salamitaktiikka

Muutamat huomasivatkin, kun eilen, eduskunnan keskustellessa tasa-arvoisesta avioliittolaista, nostin Facebookissa esille parin vuoden takaisen keskustelupuheenvuoron eduskunnassa. Kyseessä on tietenkin James Hirvisaari ja kammottava vasemmistolainen ”salamitaktiikka”. Puheenvuoro on itse asiassa aika hieno summaus siitä, millainen on nykyaikaisen oikeistopopulismin maailmankuva.

Hirvisaari puolustaa puheenvuorossaan raivokkaasti perinteistä avioliittokäsitystä, ja epäilee, että sitä ollaan nyt murentamassa niinkutsutulla salamitaktiikalla. Mielestäni vertaus on hillitön, etenkin kun Hirvisaari puheenvuorossaan kuvailee etenemistä ”viipale viipaleelta” ja paheksuu, kuinka

seuraava epäpyhä siivu ja harha-askel lienee vihreiden nuorten markkinoima moniavioisuus, sen jälkeen ikärajojen laskeminen jne. jne

Tosiasiat eivät paljon paina, kun Hirvisaari maalailee avioliittolain uudistuksen väistämättä johtavan siihen, että homot shoppailevat lapsia kaupasta. Varsinainen puheen kliimaksi on kuitenkin vasta edessä:

Arvoisa puhemies! Avioliitto on yhteiskunnassamme myös kristillinen traditio. Senkö vuoksi sitä pitää häpäistä? Onko kristillisyys niin kamala asia, että se pitää kivi kiveltä väkisin murskata? Mitä ajattelitte sillä voittaa? Senkö, että saisitte toteutettua vasemmistolaisen tasapäisyyden ihanteen, jossa ei ole sukupuolta, isänmaata, ei äidinkieltä eikä kukaan omista yhtään mitään, ettei joku toinen vain tulisi kateelliseksi? Siitäkö haaveilette, että ahneet kapitalistit voisivat huoletta tuoda maahan halpatyövoimaa ja maksimoida omat voittonsa tuhoamalla suomalaiset ammattiliitot, työaikalait ja itsenäisyyden siinä samalla, kun minareetteja alkaa nousta oman kulttuurimme savuaville raunioille? Tulkitsen niin, että erityisesti vihervasemmalla halutaan yhteiskunnan moraalisia tukipilareita kaataa. (Lasse Männistö: Me ollaan oikealla täällä!) Tasa-arvoinen avioliittolaki – kissanviikset, kaikkea kanssa, kyseessä ei ole mikään tasa-arvo, vaan kristillisyyden ja perinteisten perhearvojen täysin tahallinen maahan polkeminen.

Mielestäni tämä katkelma on mainio summaus oikeistopopulistisesta ajattelusta. Siinä Hirvisaari onnistuu niputtamaan joukon toisiinsa hyvin löyhästi liittyviä asioita, joita yhdistää lähinnä se, että ihmiset pelkäävät menettävänsä oikeuden niihin.

Kaiken tämän uhkana on sorrettu vähemmistö, pieni homoseksuaalien joukko, joka haluaisi tasavertaiset oikeudet suhteessa enemmistöön. Ja tietenkin asiassa häärää mukana ”vasemmisto” – eikä menoa haittaa ollenkaan, että Kokoomuksen kansanedustaja Lasse Männistö huomauttaa aloitteen kannattajia löytyvän myös oikealta.

Puheen sisäisistä ristiriidoista nostaisin esille vain yhden: Hirvisaaren mukaan vasemmisto samaan aikaan aikoo tasapäistää kaiken ja pyrkii maailmaan, jossa ”kukaan ei omista yhtään mitään”, mutta kuitenkin se onnistuu ajamaan homoille erivapauksia ja oikeutta ostaa lapsia kaupasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *