Se keskeisempi jakolinja

Viime päivinä on puhuttu paljon siitä, mikä kansaa jakaa. Hesarin Luokkakoneessa ja Ylen Arvokoneessa etsitään pinnallisia jakolinjoja ihmisryhmien välille.

Luokkakone saikin jo hyvän kommentin toisaalla: siitä puuttuu kokonaan luokka-asemaa määrittävistä tekijöistä keskeisin, eli taloudelliset omistussuhteet. Ylen kyselytutkimuksen pohjalta taas kyhättiin uutinen, jossa Paula Risikko pääsee mainostamaan ”osallistavaa sosiaaliturvaa” – vaikka nykyinen sosiaaliturva ei tutkimusten mukaan passivoi.

Tänä aamuna Yle julkaisikin mielenkiintoisen tuloksen: kovapalkkaiset yritysjohtajat ovat joissain Arvokoneen kysymyksissä aivan eri linjoilla kuin kansalaiset. Olisiko tässä miettimistä testien tekijöille?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *