Kahdenlaisia mellakoijia

Eilen lehdistä sai lukea kahdentyyppisiä uutisia. Tampereella maamme parempi väki oli pukeutunut moniin loisteliaisiin pukuihin, Duudsonit osasivat käyttäytyä ja Elastinen opetteli kuulantyöntöä sotaveteraanin kanssa. Tampere-talon ulkopuolella taas oli ”mellakoijia”, ”rähinöitsijöitä” ja ”humalaisia”.

Media saa tietenkin vapaasti valita uutisointinsa näkökulman, ja tätä vapautta taas eilen käytettiinkin oikein olan takaa. Mitäpä siitä, että suurin osa mielenosoittajista ei särkenyt yhtään ikkunaa, ja mitäpä siitä, että suurimmalla osalla oli ihan oikea huoli: kasvava eriarvoisuus ja luokkaristiriidat tämän päivän Suomessa. Ja mitäpä siitä, että Suomi ei sen enempää saavuttanut kuin menettänytkään itsenäisyyttään sotimalla: mielenosoitus on yhtä kuin joukko humalaisia, ja itsenäisyyttä muistellaan parhaiten heittämällä moukaria sotaveteraanin johdolla.

Kävin eilen Malmin markkinoilla Helsinki-listojen teltalla jakamassa Eespäin-lehteä ja juttelemassa markkinaväen kanssa. Siellä Tampereen mielenosoitus nousi esiin aika toisenlaisessa valossa. Eläkkeellä oleva vanha mummo tuli valittelemaan, miten herrat pistävät rahat omiin taskuihinsa, ja hän joutuu kituuttelemaan olemattomalla eläkkeellä. Sanoi ymmärtävänsä Tampereen mielenosoittajia oikein hyvin.

Itsenäisyyspäivänä korostetaan kyllä mieluusti kansallista yhtenäisyyttä, mutta se loppuu tasan siihen, mihin loppuvat juhlapuheet. Juuri aiemmin tällä viikolla maamme rikkaat julkaisivat adressin, jossa vaativat itselleen vähemmän veroja maksettavaksi. Tampere-talon juhlissa laseja kilisteli myös maamme hallitus, vain viikko rakennepaketin hyväksymisen jälkeen.

Mutta mitäpä vanhusten laitoshoidon leikkauksista, toisen asteen koulutuksen karsimisesta tai kuntien ympäristövalvonnan heikentämisestä. Todellisia syypäitä ovat ne pari humalaista, jotka särkivät Stockmannin ikkunan.

img8491-kuva1

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *