Samaa mieltä kuin ennenkin

Kävinpä tuossa viikolla Vuosaaressa paikallisen lähidemokratiahankkeen järjestämässä tilaisuudessa Meri-Rastilan ulkoilualueesta. Kyseessä on siis jonka asukkaat haluaisivat säästää virkistyskäyttöön, ja jonne virkamiehet haluaisivat rakentaa taloja.

Olin itse paikalla SKP:n ja Helsinki-listojen valtuustoryhmän edustajana, ja valtuustoryhmien lisäksi paikalle oli kutsuttu myös uusi kaupunkisuunnittelulautakunta. Viime syksynä aiempi lautakunta torppasi asukasnäkökulmasta laaditun vaihtoehtoisen kaavaesityksen täpärästi äänin 5-4. Syytäkin paikalle kutsumiseen siis oli. Harmi, että yhdeksästä jäsenestä paikalle oli ehtinyt vain neljä, ja heistäkin kaksi varajäseniä.

Keskustelu oli melko rauhallinen, ja mielestäni paras yleisökommentti tuli vasta keskustelun lopussa. Muuan pitkän linjan asukasaktiivi totesi, että juuri uutta ei tilaisuus tuonut. Virkamiesten esitys tiedettiin jo, niin myös asukkaiden vastakkaiset argumentit. ”Edelleen ollaan samaa mieltä kuin ennenkin”, mies tiivisti.

Mitäpä siihen lisäämään? Tätä on demokratia Helsingissä. Asukkailla on selvät näkemykset, eikä puutu kuin mahdollisuudet muuttaa mielipiteet käytännön teoiksi.

P.S.
Meidän valtuustoryhmä on myös samaa mieltä kuin ennenkin: ulkoilualue pitää säästää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *