Lisää tiloja nuorille!

Kävinpä tänään Ruuti päättäjämiitissä nuorisokeskus Hapessa. Tilaisuuteen oli kutsuttu poliittisten puolueiden edustajia sekä virkamiehiä keskustelemaan yhdessä nuorten kanssa, ja itse painelin paikalle Helsinki-listojen edustajana. Jakauduimme kahdeksaan eri ryhmään, joissa käsiteltiin nuorten valitsemia aiheita.

Minä menin porukkaan, jossa puhuttiin nuorisotilojen tarpeesta, ja vastassa olikin melkoinen lista:

Nuoret kaipasivat nuorisokahviloita ympäri Helsinkiä, harrastustilan Kampin seudulle (vaikka Laituriin), liikuntatiloja, uutta skeittihallia, ulkoskeittipaikkoja, ikärajattomia kesäterasseja ja ylipäänsä tilaa tavata kavereita ja harrastaa.

Virkamiehet ja päättäjät nyökyttelivät yhdessä nuorten toiveille, ja lupailipa Kokoomuksen Sini Korpinen selvittää, saataisiinko nuorten käyttöön vaikka pieniä penkeillä varustettuja koppeja sateensuojaksi ympäri kaupunkia.

Paljon sen enempää ei tietysti ollut varaa luvatakaan: juuri viime keskiviikkona hyväksytyssä kaupungin valtuustostrategiassa kun selvästi asetetaan tavoitteeksi, että kaupungin käytössä olevien tilojen määrä ei lisäänny.

Kun kukaan ei tätä suustaan saanut, jouduin minä sitten nuorille toteamaan, että ikävä kyllä lähes yksimielisesti hyväksytyn valtuustostraegian linjaukset ovat heidän toiveidensa kanssa ristiriidassa. Samaan pötköön totesin, että kannattaisi silti vaatia esimerkiksi keskustaan nuorisotaloa, eikä turhaan jäädä odottelemaan, että virkamiehet ja Kokoomus sen päättävät rakentaa. Keskustasta puuttuu nuorisotalo, ja siksi sinne sellainen tarvitaan. Nuoret olivat samaa mieltä, ja lupasin, että SKP:ltä ja Helsinki-listoilta ainakin tukea tulee.

P.S.
Olis mukavaa, että seuraavan kerran kun tuollaisia strategioita on menty hyväksymään, uskallettaisiin se edes avoimesti myöntää.

P.S. 2
Niin ja siihen valtuustostrategiaan muutoksia esitti SKP:n ja Helsinki-listojen Yrjö Hakanen, sekä Vasemmistoliiton Dan Koivulaakso.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *