Koulukiusaajien touhua

Hesari uutisoi viime keskiviikkona videosta, jossa muutama nuori mies on mennyt grillaamaan porsasta ja juomaan olutta eduskuntatalolla nälkälakkomielenosoitusta pitävien afgaanien nenän eteen. Koska itse olen jonkin verran osallistunut nälkälakon tukitoimiin, ajattelin että pieni kommentti voisi olla paikallaan.

Mitähän nämä miehet oikein ajattelivat? Touhusta tulee mieleen ensimmäisenä ala- ja yläasteaikaiset koulukiusaajat: mennään kärsivien ihmisten viereen mässäämään ja sikailemaan, ja ilmeisesti omasta mielestään tyypit ovat tosi kovia jätkiä ja huumorintajuisia tyyppejä. Kerronpa jotain: ei tuo ole rohkeaa eikä hauskaakaan. Lähinnä raukkamaista ja typerää.

Kuka ihme kuvittelee saavansa mitään poliittista muutosta aikaan pilkkaamalla heikommassa asemassa olevia, nälkään nääntyviä ihmisiä? Nyt oikeesti aivot käteen ja miettimään! Millä tavalla munasillaan eduskuntatalon edessä juoksenteleminen vaikuttaa yhtään mihinkään?

Nämä afgaanimiehet eivät ole raiskaajia. He eivät ole terroristeja, eivät murhamiehiä eikä rikollisia, eivätkä edes sosiaalituilla loisijoita. He pelkäävät henkensä puolesta, ja haluaisivat Suomesta vakituisen turvapaikan, työtä ja rauhaa. Yksityiskohtiin ei tässä liene syytä mennä, sillä ihmisten yksityisasioiden riepotteleminen julkisuudessa ei mihinkään parannusta tuo. Voitte toki lukea, mitä miehet itse ovat medialle kertoneet: Kansan Uutisissa, Voimassa, HBL:ssä tai YleX:n haastattelussa.

Suomen turvapaikkakäytännöt ovat epäreiluja. Meiltä käännytetään pakolaisia Afganistaniin, vaikka maa on käytännössä sotatilassa. Eri puolilla Suomea olevissa vastaanottokeskuksissa esiintyy nälkälakkoja säännöllisesti: pakolaiset protestoivat käännytyspäätöksiä vastaan, mutta media ei näitä tapauksia huomioi.

Minun mielestäni Suomesta ei tulisi käännyttää ketään konfliktialueille. Meidän tulee antaa jokaiselle sodan jaloista paenneelle turvallinen elämä: siihen on kyllä rikkaalla Suomella varaa.

Ke 7.11. klo 17 ihmisketju Kansalaistorilta nälkälakkolaisten tueksi.

P.S: Dokumenttiprojektin sivuilla kerrotaan, että kyseisen videon päähenkilö etsii elämälleen merkitystä Jehovan todistajista. Hänen kannattaa ehkä vilkaista, mitä Raamatussa sanotaan kärsivistä lähimmäisistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *