LMMS-tutoriaaleja

 

LMMS
LMMS (Kuvan otti: abev66)

LMMS eli Linux Multimedia Studio on FL-Studio -klooni. Ohjelma ei ole yhtä monipuolinen kuin esikuvansa, mutta kyllä sillä silti ihan hyvänkuuloista musiikkia pystyy tekemään. Etenkin jos lukee Bryce Coulsonin tutoriaaleja.

Löysin tyypin kirjoitukset sattumalta kun päätin tuossa toissa iltana testata lyhyesti, mihin LMMS nykyään kykenee. Yllättävän hyvänkuuloista kamaa sillä voisi tosiaan tehdä, jos vähän harjoittelisi Syntetisaattorivalikoima ei ole erityisen suuri, mutta ohjelmaan saa helposti tuotua sampleja ja se sisältää ZynAddSubFX:n sekä LADSPA-tuen. Periaatteessa siis pystyisin käyttämään samplekirjastoani, Zyn/Yoshimi -patchejani sekä tuttuja Calf-plugineja LADSPA-versioina. Ei hullumpaa?

LV2-tukea ohjelmaan vielä kaipaisi, ja vakaampaa Jack-tukea. Lisäksi käyttöliittymä voisi olla piirun verran helpompi, ja ehkä vähän paremman näköinenkin…

Joka tapauksessa: lukekaa ihmeessä nuo Coulsonin tutoriaalit! Ainakin minulle niistä oli hyötyä.

Enhanced by Zemanta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *