Uusia patcheja Alsa Modular Synthille

Avoimen lähdekoodin syntetisaattoreissa on välillä se vika, että mukana ei tule tarpeeksi patcheja — joskus ei ollenkaan. Onneksi toisinaan joku jaksaa jakaa omat aikaansaannoksensa netissä muillekin. Nyt näin on tehnyt Ken Restivo, joka on julkaissut joitain vuosia takaperin käyttämänsä patchit GPL-lisenssillä kaikkien vapaasti käytettäväksi ja muokattavaksi.

Patchit ovat Alsa Modular SynthillePHASEXille ja WhySynthille.

Näistä tutuin minulle on Alsa Modular Synth, jota voin lämpimästi suositella: mainio syna livekäyttöön, etenkin kun siihen laittaa Fons Adriansenin MCP- ja VCO-pluginit. Adriansenin pluginit ovat oletettavasti tarkin Linuxille tehty mallinnos klassisista moog-oskillaattoreista ja filttereistä. AMS:llä onkin mahdollista tehdä melko tarkka minimoog-kopio. Synassa on laajat midikontrolliominaisuudet, ja siihen saa ladattua periaatteessa ihan minkä tahansa LADSPA-pluginin. Siis myös Barry’s Satan Maximizerin :D

Synan mukana tulee myös step sequencer -plugin, joka karuudessaan on parhaimmillaan loistava live-improvisaatioissa. Käyttöliittymä on jähmeä ja epäintuitiivinen, mutta toimii kuitenkin. Livenä patchien muokkaaminen kannattaa tehdä lähinnä midi-kontrollerin kautta — hiirellä sohiminen monesti vain turhauttaa.

AMS on karun näköinen, mutta erittäin käyttökelpoinen syna!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *