LMMS:n synat LV2-plugareiksi?

LMMS on jo pidempään ollut olemassa, ja elektronisen musiikin tuottajien käytössäkin, mutta ohjelma on ollut melko suljettu kokonaisuus: Jack-tuki puutteellista ja kaikki syntetisaattorit sisäänrakennettuja. Nyt asiaan on ehkä tulossa muutos, kun joku on ryhtynyt kääntämään LMMS:n syntetisaattoreita LV2-plugineiksi.

LMMS:ssä on muutamia kiinnostavia syntikoita, kuten TB-303 -mallinnus, ja ZynAddSubFX:n plugin-versio. Zynhän tosin on portattu jo joitain vuosia sitten LV2:ksi, mutta se ei tunnu olevan kovin suosittu tällä hetkellä Yoshimin jyllätessä. Samoin 303-mallinnuksia on jo olemassa yksi kappale, nimittäin Nekobee.

Yhtä kaikki tätä projektia täytynee seurata mielenkiinnolla! LV2-pluginien yleistymisen ja Ardourin midi-ominaisuuksien myötä meillä saattaa olla pian käsissämme aika toisenlainen Linux-audio -maailma…

Deutsch: Hauptansicht von LMMS
LMMS vauhdissa. Kuva: Wikipedia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *