Kiva ja positiivinen kolumni

Tämän kolumnin kirjoitin Itä- ja Länsi-Savon yhteiseen nuorisoliitteeseen, kun aiempi ehdotukseni kolumniksi ei mennyt läpi. Hirveässä kiireessä tehty, mutta siihen nähden yllättävän hyvä. Julkaistu tällä sivustolla 9.2.2009, ja lehdessä muutamaa päivää aiemmin.

Tämä on kiva ja positiivinen kolumni

On niin ikävää, kun joudumme lehdistä lukemaan, kuinka Länsirannalla murhataan viattomia ihmisiä ja talouden taantuma hellittää vasta ensi kesänä, jos silloinkaan.

Onneksi meillä on olemassa kaikelle tälle kurjuudelle loistava vasta-ase: positiivinen ajattelu! Tämänkin kolumnin avulla voin tehdä maailmasta hieman paremman paikan.

On ihanaa nousta vuoteesta hyvin nukutun yön jälkeen, pukea päälleen ja lähteä ulos vilpoisaan aamuilmaan. Ihmiset ovat reippaina menossa päivän töihin, jokainen omalla autollaan, ja pakokaasupilvien utuinen hämy leijailee kadun yllä.

Suurta kauppakeskusta ohittaessa mielessä häivähtää epävarmuus tulevasta: iskeekö taantuma myös Suomeen? Onneksi tuore mainoskampanja rauhoittaa: lamoja on ollut ennenkin, ja kun vain muistaa kuluttaa tarpeeksi, ongelmia ei tule.

Nousevan auringon säteet välähtävät upeasti parkkipaikalla notkuvan äärinationalistin lahjetta koristavasta metalliketjusta, ja mielen täyttää seesteinen ymmärrys siitä, että jokaiselle on tässä maailmassa oma paikkansa ja tarkoituksensa.

Tietokone hörähtää tuttavallisesti nettiselainta avatessa. Ylen sivuilla kerrotaan, että kaikki ovat yksimielisiä ja ongelmat saadaan ratkaistuksi. Asiantuntija rauhoittelee, että Naton luonne on muuttunut viime vuosina, eikä ole syytä pelätä vesikauhuisesti jäsenyysoptiota.

22-vuotiaan miehen puukotuksesta kertova pikku-uutinenkaan ei latista tunnelmaa: sehän on vain muistutus kaiken katoavaisuudesta.

Ulkona paistaa aurinko värittäen lystikkäästi kattojen ylle nousevia saastepilviä. Juuri nytkin ahkerat ihmiset eri puolilla Suomea ovat käärineet hihansa ja ryhtyneet töihin, kuten isämme ja isiemme isät. Yhdessä he rakentavat suomalaista hyvinvointivaltiota työtä pelkäämättä. Turhaa lakkoilua ei tarvita, sillä kaikilla on rehti asenne, eivätkä he pelkää vaurastua.

Kotiäidit vahtivat lapsiaan leikkikentän laidalla: onneksi sentään jokin on pysyvää tässä muuttuvassa maailmassa! Noistakin pikku piipertäjistä kasvaa urheita isänmaallisia taistelijoita tuleviin rauhanturvatehtäviin. He eivät mellakoi mielenosoituksissa tai rekisteröi parisuhdetta saman sukupuolen edustajaan.

Illalla töiden jälkeen on kiva pulahtaa uimastadionin lämmitettyyn veteen ja unohtaa päivän huolet. Pinnasta nouseva höyry kohoaa kohti hämärtyvää taivasta, ja voi vain surkutella ihmisiä, jotka eivät näe ympäröivän maailman kauneutta.

Creative Commons License
Tämän teoksen käyttöoikeutta koskee Creative Commons Nimeä-Epäkaupallinen-Ei muutettuja teoksia 3.0 Muokkaamaton-lisenssi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *