JANNE LAINE LUE TÄMÄ **ERITTÄIN TÄRKEÄÄ!!!**

Oheinen kolumni oli tarkoitus julkaista Itä- ja Länsi-Savon yhteydessä ilmestyvässä Torsti-liitteessä alkuvuodesta 2009, mutta se ei ikävä kyllä mennyt läpi. Sinänsä hyvä asia, sillä myönnän itsekin, että teksti ei ole kaikista parhaita: se on turhan paikallinen ja aikaan sidottu. Julkaistu tällä sivustolla 5.2.2009.

JANNE LAINE LUE TÄMÄ **ERITTÄIN TÄRKEÄÄ!!!**

Tämä ei ole mikään kolumni, vaan avoin kirjelmä kaupunginjohtaja Janne Laineelle. Minulla on hänelle erittäin tärkeää asiaa, ja tämä on varmin tapa saada viesti perille. Epäilen nimittäin, että Savonlinnan poliittinen vakaus ja kunnalliskonsensus ovat uhattuna vaarallisen vastarintaliikkeen toimesta.

Ohitustie oli vielä pientä, ja valitus palvelutakseista terveeseen demokratiaan kuuluvaa normaalia muutosvastarintaa, mutta uusi kansannousu on tulossa. Se kytkeytyy suoraan Yhdysvaltain talouskriisiin, joka on aiheuttanut levottomuutta eri puolilla maailmaa. Paikalliset kansalaisjärjestöt ovat nimittäin ryhtyneet järjestämään ”Mahdollisuuksien tori” -nimistä julkista mellakointi- ja vetelehtimistilaisuutta, joka on tarkoitus pitää jonain toukokuisena lauantaipäivänä. Sen sanotaan tarjoavan ”mahdollisuuksia maailmankuvan laajentamiseen”. Jokaisen kunniallisen veronmaksajan päässä herää nopeasti kysymys, millaisesta ”tajunnan laajentamisesta” oikein onkaan kyse.

Muistamme historiasta, kuinka kamalaa jälkeä on syntynyt kun rettelöitsijöille on annettu valta käsiin: hallitsijoita on teloitettu ja jopa kokonaisia sivilisaatioita kadonnut barbaarien mellakoidessa. Savonlinnassa tällaisten maanalaisten terroristijärjestöjen peiteorganisaationa toimii Järjestötalo kolomonen. Kolomonen! Huippuosaajuutta ja kilpailukykyä edustavan ykkösen puutteessa kakkonenkin kävisi − onhan se sentään positiivinen signaali − mutta kolomonen tuskin voi pitää sisällään muuta kuin pummilla elämistä ja kannustinloukuissa lekottelua.

Ja millaisia ovatkaan itse tapahtumaan osallistuvat järjestöt? Savonlinnan diabetesyhdistys, Terveys Ry, Vihreät naiset. Vaarallisen kuuloisia, moraalittomia nimiä suorastaan vilisee! Pelottaa ajatellakin, millaisia ”elvytyspaketteja” Savolaiset selviytyjät Ry tarjoilee lauantaiaamuiselle torikansalle. Perimmäisenä tarkoituksena tällä joukkiolla lienee kaataa isiemme verellä turvattu demokratia ja rakentaa tilalle totalitaristinen diktatuuri, joka estää omalla työllä vaurastumisen ja näivettää rehellisen suomalaisen talkoohengen. Voimmeko me sallia tällaista!

Toivonkin, että arvoisa kaupunginjohtaja ryhtyy oitis toimiin tilaisuuden estämiseksi. Uskon, etteivät kansalaiset tuomitse rankkojakaan otteita, sillä sananvapaus ja kansanvalta ovat meille savonlinnalaisille korvaamattoman tärkeitä arvoja.

Mietiskeli
Heikki Ketoharju

P.S. Onko hauki kala? Viritä verkkosi ensi kesän Saimaa Summitissa baaritiskin antimista nauttien. Kohkaamisiin Saimaalla!

Creative Commons License
Tämän teoksen käyttöoikeutta koskee Creative Commons Nimeä-Epäkaupallinen-Ei muutettuja teoksia 3.0 Muokkaamaton-lisenssi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *